Kategóriák
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Jogi tájékoztató

Tanúsítvány
SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

Profidiet - 2. szakasz

<< 1. szakasz 3. szakasz >>

 

2. SZAKASZ

visszatérés egy darab, fehérjében gazdag „igazi” ételhez, tehát 3 proteinétel + zöldség és 1 „igazi” étel

 

A fogyás átlagos gyorsasága: 3 - 5 kg / hónap

Javallat: Folytatás az 1. szakasz után VAGY a diétás program bevezető szakasza a kisebb testsúlycsökkentéseknél, vagy a krónikus betegségben szenvedő pácienseknél.

  • A második szakasz elkerülhetetlen része a PROFIDIET testsúlycsökkentő programnak.
  • Egyszerű és teljesen biztonságos. Fontos, hogy kétszer olyan hosszú ideig kell tartania, mint az előző szakasznak!
  • A legelső mérést figyelembe véve sok hétig vagy hónapig tarthat, bármilyen egészségügyi kockázat nélkül, feltételezve, hogy betartja szakértőnk  tanácsait.
  • A gyakorlatban három szituáció állhat elő:

    • A 2. szakasz az 1. szakasz után következik
      Első lépés, hogy visszatérjünk a „normális” étkezéshez olyan formában, hogy egy PROFIDIET proteinételt egy „igazi” étellel helyettesítjük, miközben a köretet még mindig csak a zöldség alkotja.

    • A 2. szakasz az 1. szakasz alatti időtartam átmenete.
      Ilyen módon szakértőnk „pihenést” javasolhat olyan pácienseknél, akik viszonlag sok kilótól akarnak megszabadulni, és már néhány hete az első szakaszban vannak, illetve azoknál a pácienseknél, akiknek a munkaügyi vagy magánéleti kötelessége nem engedi meg, hogy az 1. szakaszban maradjon (esküvő, szabadság, halaszthatatlan üzleti út és hasonló) .

    • A 2. szakasz a testsúlycsökkentő kúra bevezető szakasza.
      A kisebb fogyást igénylő, vagy a gyógyszereket szedő, krónikus betegségekben szenvedő pácienseknél a PROFIDIET testsúlycsökkentő programot a 2. szakasszal kezdjük.

 

A PROFIDIET PROTEINDIÉTA 2. SZAKASZA EGY TIPIKUS NAPJÁNAK PÉLDÁJA

  • reggeli
    nem édesített ital (víz, gyengébb feketetea, gyengébb kávé vagy kávépótló), édesítéshez használható stévia vagy cukorbetegeknek való édesítőszerek
    + 1 db PROFIDIET proteinétel

  • ebéd
    1 „igazi“ étel választás a jegyzékből, vagy amely a következőkben van feltüntetve
    + megengedett zöldségfajták választás az 1. szakaszban feltüntetett jegyzékből

  • uzsonna 16:00-kor
    nagy pohár ásványvíz vagy gyengébb tea
    1 db PROFIDIET proteinétel

  • vacsora
    1 db PROFIDIET proteinétel
    + megengedett zöldségfajták

A 2. szakaszban is érvényes, hogy amennyiben az Ön kiinduló súlya több mint 90 kg, akkor egy nap alatt megehet plusz még egy PROFIDIET proteinételt.

Fontos felhívás: Az ebéd kicserélhető a vacsorával, tehát ebédre ehet proteinételt, és vacsorára „igazi” ételt, vagy fordítva. Tetszés szerint váltogatható. 

 

MEGENGEDETT ÁLLATI ÉS NÖVÉNYI EREDETŰ FEHÉRJÉK A 2. ÉS A 3. SZAKASZBAN

(150 g súlyú adag, ha nincs egyéb feltüntetve a zárójelben)

  • 1 db BIO tojás (kemény- vagy lágy tojás)
  • Amur (100 g)
  • Kandel (100 g)
  • Keszeg (100 g)
  • Laposhal
  • Bárány- vagy birkacomb (100 g)
  • Csirke- vagy kacsamáj (100 g)
  • Csirke-, pulyka- vagy nyúlhús bőr nélkül
  • Sovány vagy diétás („low fat“) sonka (100 g)
  • Compó – pontyszerű hal (100 g)
  • Ördöghal
  • Tengeri sügér
  • Sügér (100 g)
  • Kvargli
  • Harcsa
  • Lepényhal
  • Dévérkeszeg
  • Natúr borjúszelet (jól átsütve) - 100 g
  • Pisztráng
  • Sushi (100 g)
  • Tofu (natúr, moszatokkal, füstölt…)
  • Busa (100 g)
  • Tőkehal (100 g)
  • Angolna (100 g)
  • Cápa

A 2. és 3. szakaszból ki van zárva minden magas zsírtartalmú húsfajta (lazac, tonhal, makréla, csuka, ponty, tenger gyümölcsei, sertéshús, marhahús, kacsahús stb.). 

Az utólagos ízesítéséhez használhatjuk az összes fűszerfajtát, citromlét, szárított hagymát vagy fokhagymát, és ecetet.
Ne feledkezzen meg továbbra is a kellő mennyiségű sózásról!

Ne feledkezzen meg továbbá az ásványi anyagok és étrend-kiegészítők beviteléről, melyeket szakértőnk tanácsolt! 

Ezek mellett a rendszeres folyadékmennyiség fogyasztás is fontos!!!

TANÁCSUNK: Ezen szakaszban ajánlott a rendszeres halhús fogyasztása! Érdemes betartani a következő szabályt: ha minél világosabb a hal húsa nyers állapotban, a szervezet részére annál kedvezőbb és emészthetőbb. Ismerje meg a tofu világát, látogasson meg egy vegetáriánus éttermet!

 

„IGAZI” ÉTELEK KÉSZÍTÉSE

  •  A hús elkészítésének legjobb formája a marinírozás (pácolás).
  • Az igazi ételt (húst, tofut stb.) megsüthetjük serpenyőben, néhány csepp jó minőségű olajon.

 

PROTEINSZELETEK BESOROLÁSA AZ ÉTRENDBE

A PROFIDIET proteinszeleteket az étrendbe nagyon óvatosan kell bevezetni, úgy hogy helyettesítsen egy PROFIDIET proteinételt lehetőleg a 2. szakasz 2. felében (kivéve azokat a szeleteket, melyek fogyaszthatók az 1. szakasztól).

 

MIKOR KEZDJÜK A FIZIKAI AKTIVITÁST?

A második szakasz második felétől kezdve, tehát attól a pillanattól, hogy az étrendbe besoroltuk a proteinszeleteket. Szükséges a PROFIDIET fehérjediéta-programot rendszeres testmozgással párosítani (legalább 1 órát 2-3 x hetente). A következő típusú mozgások ajánlottak: futás, biciklizés (spinning), pilates, úszás, torna és hasonló hétköznapi sportok. Főként ajánlott az ún. aerób mozgás minden fajtája, azaz olyan mozgás, melynél megizzad és kifullad.

 

MI KÖVETKEZIK A MÁSODIK SZAKASZ UTÁN?

  • Ha teljesítettük azt a testsúly-célt, amit Ön szakértőnkkel meghatározott, akkor a következő lépés a 3. szakaszba való átmenet.
  • Ha a testsúly-cél teljesítésére nem kerül sor, de már nincs messze, a következő lépés a 2. szakasz folytatása.
  • Ha a testsúly-cél teljesítésére nem kerül sor, és még mindig nagyon messze van, akkor a következő lépés a 1. szakaszba való visszatérés. 

 

LEGGYAKORIBB HIBÁK A MÁSODIK SZAKASZBAN

  • Köretek önkényes bevezetése a megengedett „igazi” ételhez (csak a vízben vagy gőzben párolt zöldség a megengedett, semmilyen esetben nem lehet burgonya, rizs vagy tészta!).
  • Instant fehérjék nem elegendő bevitele a telítettség érzete érdekében.
  • Pékáru besorolása az étrendbe (a 2. szakaszban továbbra sem megengedett!).
  • Nincs betartva a kellő folyadékfogyasztás (a második szakaszban továbbra is legalább napi 2 l folyadékot kell meginni).
  • A rendszeres fizikai aktivitás bevezetésének szükségességére vonatkozó utasítások helytelen betartása.
  • A proteinszeletek túlságosan gyors besorolása az étrendbe.
  • Italok édesítése cukorral (továbbra is stéviát, aszpartámot vagy cukorbetegeknek ajánlott édesítőszert kell használni).
  • Továbbra is szükséges az ásványi anyagok, vitaminok és omega-zsírsavak kívülről történő pótlása.

 

A PROFIDIET fehérjediéta ellenjavallatai

 

<< 1. szakasz 3. szakasz >>

 

Webáruház készítés